DA’S EEN GOED IDEE

Gewoon omdat het mag

Drie keer op rij kiezen voor afhaaleten omdat je geen zin hebt om te koken? Da’s oké. Als eerste op de dansvloer? Iemand moet het doen. Een me-time momentje op het toilet om even aan de drukte van je kinderen te ontsnappen? Het maakt van jou echt geen slechte ouder.

Continu bezig zijn met wat anderen van je denken, da’s best vermoeiend. Heb je al eens geprobeerd om die pyt-knop om te draaien? Gewoon kiezen voor wat jij wil, zonder je iets aan te trekken van wat anderen denken? Zaaaaalig! Alleen, in de praktijk blijkt voluit kiezen voor wat jij wil toch niet zo gemakkelijk. Daarom een ideeënlijstje, als zacht duwtje in je rug.

Lijstje #MijnAubelMoment

1

Laat die strijk gewoon staan, ook al puilt de wasmand uit en zijn je kinderen al drie keer gestruikeld over die ene sok. #MijnAubelMoment

2

Na een dagje shoppen thuiskomen met exact dezelfde broek die je vorige keer al had gekocht. #MijnAubelMoment

3

Een sneetje charcuterie in je mond stoppen terwijl je vegan-tafelgasten toekijken. #MijnAubelMoment

4

Het laatste hapje van de schotel wegnemen zonder te vragen of iemand anders daar zin in had. #MijnAubelMoment

5

Je vrienden een kant-en-klare maaltijd voorschotelen en zeggen dat je die helemaal zelf hebt bereid. #MijnAubelMoment

Durven genieten voor Bourgondiërs

Op vlak van eten is ‘durven genieten’ blijkbaar niet zo moeilijk. Wij Belgen zijn Bourgondiërs, en eten graag (en veel). Van waar komt dat toch? Een kleine rondvraag leidt naar moeders keuken: Gentse waterzooi, Luikse balletjes, stoofvlees met friet, witloof met asperges… Ja, elk lekker eetmoment is een reden om te genieten. Dat bewijzen ook de filmpjes hieronder.