AH, ZIT DAT ZO!

Er zit muziek in je lijf

Is het je al opgevallen hoe blij je wordt van een vrolijk deuntje? Of hoe spontaan je begint te bewegen op een aanstekelijke beat? Dat is het effect van muziek. En hét toppunt van durven genieten, gewoon omdat het mag. Wil je weten waarom? Beluister onze Spotify-lijst hier of helemaal onderaan deze pagina en zie wat het met je doet.

Muziek als perfecte uitlaatklep

Kies jij muziek in functie van je humeur? Dan durf jij te kiezen voor wat je op dat moment exact nodig hebt. Want muziek doet iets met je: het ontroert, verbindt, doet bewegen en roept emoties op. Loop je er de laatste tijd gespannen bij of doet je baas wat moeilijk? Denk muziek, en de rest volgt vanzelf.

Pak het dan, als je kan

Muziek heeft een invloed op je hersenen. Die zijn betrokken bij emotie, beweging en taal. Daarom activeert of ontspant muziek je. Of word je er net heel vrolijk of verdrietig van. Betrap je jezelf op een lach? Of begin je mee te fluiten, te neuriën of te trommelen op de muziek? Proficiat, je zit helemaal in jouw moment!

Shake it off

Op elk feestje kom je ze tegen: dancing kings and queens all night long. Nochtans, in onze westerse cultuur moet er eerst een dikke laag onzekerheid weggeschraapt worden voordat iemand spontaan begint te dansen. Lukt het je toch? Dan word je rijkelijk beloond met een dosis geluksgevoel én een gratis snelcursus leven-in-het-hier-en-nu.

Klaar voor wat extra muziek in je leven?

Ga naar onze Spotify-lijst en draai de volumeknop maar open Maestro!