WAARNAARTOE?

Jij zegt pick, ik zeg nick!

Lente en zomer ademen picknick: op een dekentje met zelfgemaakte gerechtjes, een lekker aperitiefje en wat leuke dansdeuntjes op de achtergrond (onze Spotify-lijst al gevonden?). Gelukkig hoef je voor een geslaagde picknick niet ver te gaan. Je tuin of terras zijn evengoed picknick-proof. En als we binnenkort weer met z’n allen naar buiten mogen, weet jij alvast waarnaartoe. Vul jij de picknickmand? Wij zorgen voor een groen decor met deze vijf wonderlijke eetplekken.

Top 5 leukste picknickplekken in België

Droogdokkenpark - Antwerpen

Denk Belvédère, groen eiland en architecturaal zeshoekig uitkijkpunt van 2 hectare tussen de kaaimuren van de Schelde. De ideale uitwaaiplek om te picknicken met zicht op het water.

Silsombos - Kortenberg

‘Silsombos’, alleen de naam al doet je wegdromen. Picknicken met grazende reeën op de achtergrond en met zicht op wel acht verschillende soorten orchideeën. Magisch!

Sahara - Lommel

Picknicken in de woestijn? In het Limburgse Lommel kan het. Grote waterplassen en een speelbos vormen het perfecte decor voor grote en kleine natuurliefhebbers.

Fondry des chiens - Nismes (spreek uit Niem)

Op vakantie in eigen land tussen schapen, grootste kalksteenrosten en met een prachtig panorama. Picknickmand én wandelschoenen? Check!

Sainte Anne-kapel - Aubel

Tussen de uitgestrekte weilanden van Aubel staat Sint-Anna, een 17de eeuws veldkapelletje dat uitnodigt om even te gaan zitten: aan een houten picknicktafel.