LEREN VAN DE DENEN

Zo breng je wat meer Pyt in je leven

Was je al een beetje ‘hygge’ (spreek uit als húú-guh)? Dan is het nu tijd om wat meer ‘pyt’ (zeg ‘pid’) in je leven te brengen. Waar hygge staat voor zorgeloos genieten in een gezellige sfeer, pakt het Deense pyt onmiddellijk je stressniveau aan. En daar kun jij ook iets van leren.

Dagelijkse ervaringen intens beleven en er vaak nog lang mee bezig blijven. Wie kent dat gevoel niet? Gewoon loslaten en verdergaan, moeilijk kan dat toch niet zijn? Zeg gewoon pyt, net zoals de Denen. Het blijkt het ideale anti-stress-medicijn voor positieve gedachten.

Een beetje meer Pyt

Pyt betekent zoveel als ‘foert’, maar dan iets minder sterk. Je gebruikt het als reactie op een frustratie of wanneer je iets vervelends overkomt. Regenweer tijdens je citytrip? Koffievlek op je broek? In plaats van er helemaal in mee te gaan of je op te jagen, zeg je voortaan gewoon pyt. Zo kom je weer tot rust en sta je weer meer open voor de hoge gezelligheidsfactor van hygge.

Draai eens wat vaker je pyt-knop om

Beetje gefrustreerd? Heb je ergens genoeg van? De figuurlijke pyt-knop omdraaien kan al voldoende zijn om je frustratie lucht te geven. Wil je het graag meer tastbaar? Gebruik de pyt-knop dan als reminder aan je muur. Erg handig om wat vaker ‘trek het je niet aan’ tegen jezelf te zeggen. En gewoon weer verder te gaan met durven genieten, vooruit hop!