DOE DE TEST

Test: Beschik jij over een hoog genietersgehalte?

In de volksmond is een bon-vivant iemand die de kunst van het genieten beheerst. Die lak heeft aan regels en niet bezig is met wat anderen misschien wel zouden kunnen denken. Behoor jij tot het kamp ‘ik doe gewoon mijn eigen zin en geniet’? Of loop je ganser dagen gefrustreerd ‘Let it go’ van Elsa te zingen?

DOE DE TEST

Test: Beschik jij over een hoog genietersgehalte?

In de volksmond is een bon-vivant iemand die de kunst van het genieten beheerst. Die lak heeft aan regels en niet bezig is met wat anderen misschien wel zouden kunnen denken. Behoor jij tot het kamp ‘ik doe gewoon mijn eigen zin en geniet’? Of loop je ganser dagen gefrustreerd ‘Let it go’ van Elza te zingen?

Beantwoord de volgende 5 uitspraken en ontdek welke beschrijving het best bij jou past

1

Je zit in een poepchic restaurant met collega’s. Het eten wordt opgediend en jij…

A

...neemt je vork in je rechterhand en begint met je linkerarm op tafel te eten zoals thuis. Da’s lekker makkelijk.

B

…eet mooi met mes en vork. Wat zouden de collega’s wel niet van jou denken?

2

Door omstandigheden heb je onverwacht enkele uurtjes vrij. Eindelijk tijd voor dat nieuwe boek waar je al zolang naar uitkijkt. Jij...

A

…ziet de overvolle wasmand staan. Beetje gefrustreerd steek je de was in en begin je daarna nog de keuken op te ruimen.

B

...denkt ‘oh leuk’, kiest een leuk plekje uit en gaat voor een digitale detox met een boek in je hand.

3

Feest! Je moeder wordt 70. Net wanneer je uit de auto stapt, valt er vogelpoep op je hoofd. Jij…

A

…begint hard te lachen, denkt ‘shit happens’ en belt gewoon aan. Weer een leuk verhaal rijker!

B

…barst net niet in tranen uit en keert opgejaagd weer naar huis om je haren te wassen. Je familie zou anders maar raar opkijken.

4

Op tafel staan allerlei lekkere hapjes. Op het blauwe schaaltje ligt er nog welgeteld één toastje met je lievelingsham. Jij…

A

… pakt gewoon het laatste hapje en steekt het in je mond. Zo lekker!

B

…vraagt eerst uit beleefdheid aan je gesprekspartner of hij/zij misschien wel het laatste hapje wil. Waarop zij niet twijfelt en ‘jouw’ toastje voor je neus wegkaapt.

5

Jij bent dol op dansen! Je vriendin nodigt je uit om samen met haar iets te gaan drinken in een danscafé waar jullie niemand kennen. Jij…

A

…blijft later op de avond gewoon aan de kant staan. Die onbekenden zouden misschien toch iets kunnen zeggen over je bizarre dansmoves.

B

…weet dat je niet over de meest natuurlijke dansmoves beschikt, maar staat - zoals altijd - als eerste op de dansvloer.

Tel je score op

Meer geel?

Je leefritme wordt vooral bepaald door het begrip tijd en de mening van anderen. Al gehoord van pyt? Probeer het eens. Eenmaal geproefd van kostbare energiemomenten, wil je nooit meer terug. Echt waar.

Meer groen?

Je doet meestal waar je zin in hebt, en laat je daarbij niet leiden door wat anderen van je denken. Slechte feedback van je baas? Morgen is een nieuwe dag. Ochtendrush? Doe nog maar een koffietje. Gewoon omdat jij dat wil.