OH, ZIT DAT ZO!

3 dingen die je nog niet wist over België

Ham om trots op te zijn

Niet chocolade, maar ham is van oorsprong een Belgisch luxeproduct dat 2000 jaar geleden werd uitgevonden door onze voorouders. En intussen een vaste waarde in de Belgische keuken. Maar hoe herken je nu een traditionele Belgische ham? Antwoord: Kijk op de verpakking en zoek naar de Belgische vlag of het Meesterlyck-label. 

Het hoogste punt van België is geen berg

Het bevindt zich in de provincie Luik en luistert naar de naam Signal de Botrange. Eigenlijk is het een heuveltje van 694 meter hoog, waarover een platformpje werd gebouwd om de heuvelpunt naar 700 meter te brengen. Niks speciaals, wel typisch Belgisch. 

Wafels zijn geen Belgische uitvinding

Wafels bestaan al heel lang. Zó lang dat het onmogelijk is om te zeggen wie dé wafel nu precies heeft uitgevonden. Wel is het zo dat onze Belgian waffles voor het eerst wereldberoemd zijn geworden dankzij de Belg Walter Cleyman. Hij introduceerde ze tijdens de wereldtentoonstelling van 1958, waarna ze een groot succes werden in Amerika en de rest van de wereld.