3 Tips voor een heerlijk licht eindejaar

“Ik eet nooit meer”. Ook jij hebt dit vast wel eens gezegd na een copieuze feestmaaltijd. Met deze 3 eenvoudige tips hou je het dit jaar tijdens de feestdagen heerlijk licht. Zo geniet je weer van dat kleine feest in je mond, zonder grammetje schuldgevoel.

TIP 1

Eet al iets lichts


Overdag niet eten om al je calorieën op te sparen voor ‘s avonds? Dat is geen goed idee. Je hongergevoel doet je meer zin krijgen in vet, suiker en extra koolhydraten. Eet daarom overdag al iets lichts en gezonds. Zo haal je straks de fijnproever in jezelf naar boven, en blijft de veelvraat thuis.

TIP 2

Kies slimmer


Mag het wat lichter in de maag? Denk dan bewust na over wat je in je mond steekt. Zeg vooral ja tegen groenten, mager vlees en Aubel® charcuterie, drink veel water, negeer de vele broodjes en ga op zoek naar pure smaken zonder de romige sauzen. Neem ook een kleiner bord: hoe kleiner het bord, hoe minder je opschept. Alle beetjes helpen.

TIP 3

Deel kleine hapjes


‘Foodsharing’ of gerechten delen is hot. Het creëert een instant gevoel van gezelligheid en een extra dosis happiness. Durf daarom dit jaar te kiezen voor kleinere porties waar iedereen van mag proeven in plaats van een copieus 7 gangenmenu. Je tafelgasten kiezen zelf wat en hoeveel ze eten. Zo blijft er meer ruimte over om te genieten van dat kleine feest in je mond.

RECEPT VOOR 4

Lekker licht
en kidsproof!


Geen zin om uren in de keuken te staan? En mag het eens wat anders dan het traditionele zevengangenmenu? Kies dan voor deze groentestokjes met witte worst van Aubel®: gemakkelijk te maken en heerlijk licht!

Mag het wat meer zijn?

Combineer de eindejaarsspecialiteiten van Aubel® met andere smaken voor een extra feestelijke toets.